Ewa Biernatowska

Absolwentka  Psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS, dietetyk kliniczny i wieku dziecięcego. Studiowała na University of Reading na wydziale Food Science. Ukończyła kursu prowadzenia warsztatów z zakresu edukacji żywieniowej indywidualnej i dla szkół.

Wiele lat pracowała w krajowych oraz zagranicznych firmach branży FMCG oraz firmach zajmujących się produkcją i sprzedażą komponentów do przemysłu chemicznego i spożywczego, dlatego teraz skrupulatnie i wnikliwie czyta etykiety oraz analizuje składy produktów.

Nieobce są jej kuchnie z różnych stron świata. Bardzo chętnie eksperymentuje i łączy produkty. Świetnie odnajduje się w dietach tzw. BEZ tzn. BEZmleczna, BEZmięsna, BEZglutenowa.

W przypadkach alergii pokarmowych potrafi dobrać składniki lub zastosować wymienniki.

W pracy z pacjentem skupia się przede wszystkim na budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych, które mają procentować na długie lata. O zdrowiu myśli całościowo jako o równowadze organizmu, sprawności ciała i umysłu.

Aktywnie współpracuję z Fundacją „Szczęśliwi bez Cukru”.

Sprawdź innych psychoterapeutów